SLASTIČAR

20 Nov SLASTIČAR

Osnovni zadatak slastičara je pripremanje svih vrsta kolača, krema, sladoleda, voćnih salata i drugih slastica.

Između ostalog, on naručuje namirnice, provjerava njihovu kakvoću, skladišti ih i čuva od kvarenja.
Svaki slastičar mora pored slastičarskih vještina biti i snalažljiv, uredan, odgovoran i organiziran kako bi mogao sudjelovati u svim dijelovima postupka pripreme slastica.

Kroz teorijski i praktični dio stječu se znanja i vještine pripreme raznih vrsta slastica: kolača, torti, sladoleda, krema, aranžiranje slastica, pravilno korištenje kuhinjskih uređaja, održavanje higijene kuhinje, razlikovanje i pravilno skladištenje namirnica te zaštite na radu.

Praktična nastava se izvodi u našem moderno opremljenom kuhinjskom praktikumu.

UVJETI UPISA U PROGRAM:

-završena srednja škola
-liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
-sanitarna knjižica

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja te se po završetku stečeno zanimanje slastičara upisuje u e-radnu knjižicu.

DATUM POČETKA:

24.04.2018.

NOVO! SLASTIČARI U ZAGREBU!
Suvremeno učilište u Splitu u suradnji s Visokom školom Aspira organizira program osposobljavanja za slastičara i u Zagrebu!

POČETAK: 17.04.2018.

Osnovni zadatak slastičara je pripremanje svih vrsta kolača, krema, sladoleda, voćnih salata i drugih slastica.
Između ostalog, on naručuje namirnice, provjerava njihovu kakvoću, skladišti ih i čuva od kvarenja.
Svaki slastičar mora pored slastičarskih vještina biti i snalažljiv, uredan, odgovoran i organiziran kako bi mogao sudjelovati u svim dijelovima postupka pripreme slastica.

Kroz teorijski i praktični dio stječu se znanja i vještine pripreme raznih vrsta slastica:
kolača, torti, sladoleda, krema, aranžiranje slastica, pravilno korištenje kuhinjskih uređaja, održavanje higijene kuhinje, razlikovanje i pravilno skladištenje namirnica te zaštite na radu.

Praktična nastava se izvodi u našoj moderno opremljenoj kuhinji pod mentorstvom vrhunskih slastičarki: Suzane Kvesić
glavne slastičarke u restoranu Vinodol i Ljubice Roždijevac koja je chef slastičarne Hotela Sheraton u Zagrebu.
UVJETI UPISA U PROGRAM:

-završena srednja škola
-liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
-sanitarna knjižica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.