DIZAJNER INTERIJERA

05 Feb DIZAJNER INTERIJERA


Ako imate naglašen osjećaj za boju, prostor, stil ili svjetlo onda je dizajner interijera pravo zanimanje za Vas. Da biste svoju kreativnost i talent pravilno usmjerili potrebna su Vam stručna znanja i vještine. Upravo stoga, uzevši u obzir potrebe kreativnih pojedinaca s ciljem da svoje ideje što uspješnije provedu u praksi, osmišljen je program dizajner interijera. U isto vrijeme, dobiti ćete uvid u praktični i poslovni karakter dizajna interijera te sve ono što vam je potrebno da započnete samostalnu karijeru.


Zadaci programa:


 • KONCEPT: Razvijanje ideja, istraživanje, planiranje i izrada modela.
 • REALIZACIJA: Tehničko crtanje, skiciranje, crtanje pomoću kompjuterskih programa i izrada portfolia.
 • PREZENTACIJA: Pripremanje ponude, izrada izvještaja i profila klijenta.
 • PROJEKT: Specifikacije boja, teksture, materijala te osvjetljenja sukladno sa zeljama klijenta unutar zadanog prostora te izrada probnih uzoraka.
 • PROFESIONALNA PRAKSA: Prezentacija vlastitog portfolija, izrada životopisa, sastanak s klijentom, rad unutar dizajnerskog tima te ostvarenje projekta u stvarnom prostoru.

Organizacija nastave:


Nastava se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Praktična nastava se odvija u suradnji s tvrtkama koje se bave dizajnom interijera i zasniva se na analizi slučajeva iz prakse te brojnim kreativnim radionicama vođenim od strane eminentnih stručnjaka iz područja dizajna interijera.


Mogućnosti zapošljavanja:


Dizajn je postao bitan dio svake poslovne djelatnosti i time se povećala potražnja za stručnjacima iz područja dizajna, pogotovo za uređenjem prostora tj. za dizajnom interijera. Dizajner interijera može se zaposliti u arhitektonskim studijima, građevinskim tvrtkama, u tvrtkama koje se bave proizvodnjom i prodajom namještaja ili otvoriti vlastitu tvrtku za uređenje prostora stambene ili poslovne namjene. Može raditi i kao savjetnik u tvrtkama koje se bave urbanističkim uslugama, u svim vrstama medija koji se bave dizajnom poput stručnih čaopisa, televizijskih emisija… itd.


Projektiranje interijera:


Prostor je zamisao! Zamisao koja ima funkciju i namjenu, higijenske i zdravstvene odlike, sigurnosne i ekološke, mogućnost kontakta sa okolišem…i konačno, ali ne posljednje – svoj identitet i estetiku. Stan / kuća će zato biti prvi i temeljni zadatak na kojem ćemo razumjeti pojam, pristup i način projektiranja interijera.


Uvjeti upisa:


 • Završena srednja škola

Dokumenti potrebni za upis:


 •  svjedodžba o završenom stupnju obrazovanja
 • rodni list (izvadak iz matične knjige rođenih)
 • osobna iskaznica ili domovnica
 • mala fotografija
 • OIB

Program se izvodi u trajanju od jedne akademske godine


Nakon završetka program se upisuje u e-radnu knjižicu. 

DATUM POČETKA: 20.02.2018.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.